Copyright och upphovsrätt

Bild pć ett copyright-tecken

Jesper.nu skyddas av svensk lag om upphovsrätt. Detta betyder att det är olagligt att kopiera innehåll eller design från Jesper.nu utan tillstånd från skaparen eller webmastern på Jesper.nu (Jesper Ekerling).

Lagen om upphovsrätt

Design

När en konstnär målar en tavla får konstnären automatiskt upphovsrätten till sitt verk. Så fungerar det även med designer på Internet. Den som är skaparen av designen innehar upphovsrätten till sitt verk.
Med ordet design menar jag en utformad webbaserat layout till en hemsida. Det är alltså olagligt att kopiera Jesper.nus webbdesign. Eftersom designen från oss anses som ett konstnärligt verk.
Tanken med en design (i vårt tycke) är först och främst att den ska vara användarvänlig samtidigt som den ska se bra ut. Inte nog med det, är vår avsikt med nuvarande design att ni besökare ska förknippa just denna design med www.jesper.nu. Inte någon annan hemsida. Några av våra ikoner på siten kommer från Nuvola icon pack och Fugue icon pack.

Innehåll

Alla texter som finns på Jesper.nu har vi inte skapat själva som ni säkert förstår. Exempelvis har vi fått tillåtelse från Skrattnet att kopiera många av sitens humorartiklar. Sen har vi massvis med annan media så som filmer och spel som vi heller inte skapat. Dock har vi rätt att visa våra spel eftersom vi frågar respektive skapare, eller så har en användare med rättighet ladda upp spelet. Om inte motsatsen framgår väldigt tydligt. Vill du kopiera något kan du kontakta oss via mail så kan vi säkert komma på någon form av samarbete.